top of page
  • Skribentens bildCornelia

En "liten" presentation

Heej! Nu ska vi se om jag kan rodda en blogg igen, det var ändå ett tag sen sist. Vi börjar den här lilla resan med en presentation va?


Jag heter Cornelia, är tjugofyra år och bor i Stockholms Skärgård. Jag bor i en lägenhet tillsammans med min sambo och våra två kattungar, Vince och Leia.


Mina största intressen är fotografi, datorspel, växter och musik/film. Allt som är kreativt oavsett på vilket sätt egentligen.


Jag har tydligen otroligt svårt att komma på vad jag ska skriva i den här presentationen också, så det här lär ta en stund för mig...

Kreativiteten har varit med mig sen jag var liten. Det var mycket pysslande då med bland annat rita, skapa smycken och måla gipsfigurer. Sedan dess har jag gått igenom alla möjliga sätt att vara kreativ. Jag har fotat, designat bloggar, virkat, målat, sytt, målat naglarna en miljard gånger, renoverat möbler och gjort YouTube-videos. En blandning kan man ju lugnt säga. Eller kreativt kaos som jag börjat kalla det ✨


Året 2009 var första gången jag började fota "på riktigt". Jag tog familjens lilla rosa digitala kamera och gick runt i trädgården. Innan dess tog jag bilder med familjens analoga kamera då och då, som jag än idag använder. Minns så väl hur cool jag tyckte bild två här under blev. Man såg ju liksom mig och Farmor i spegeln och min kusin nedanför spegeln, hur coolt? 🤣 Sen dess har foto följt med mig och är mitt största intresse såhär 12 år senare.


1. Jag med familjens analoga kamera. 2. Jag och farmor i en fågelskrämmar-spegel.

3. Bild på suddiga krokusar tagen med blixt, mitt på ljusa dagen.


För en stund här började jag sväva iväg om hela min historia med foto men jag känner att det kanske får bli ett eget inlägg istället, så vi fortsätter med annat!


Jag är en sucker för fantasy, alltså sucker deluxe. Om du skulle fråga mig "Kan vi kolla på Sagan om Ringen?" så har jag startat filmen redan. Just nu är jag inne i en period där jag är obsessed med hela Sagan om Ringen-universumet. Det är nog tack vare den nya serien som sänds nu men jag vill inget annat än att få uppleva allt det där på riktigt. Kanske inte alla elakingar och så men allt fint! Det kan absolut vara så att jag sitter och lyssnar på en spellista med låtar från Sagan om Ringen när jag sitter och skriver detta... hihi.


✨Jag är en gamer. Oj så dramatiskt haha, nä men jag spelar, nästan varje dag. Bland annat spelar jag CS:GO, The Sims 4, Planet Zoo, Minecraft och PUBG. Sen att det inte går så himla bra på CS just nu, det är en annan femma! Fun fact: Det var genom CS som jag och min sambo träffades.


✨Jag älskar växter, har alldeles för många och går i tankarna på att faktiskt rensa lite bland de så jag inte har så knökat på hyllorna. Mitt intresse för växter började 2019 när jag köpte miniväxter på Plantagen och nu 3 år senare har jag till och med jobbat på Plantagen, så kul!


✨ Det här är inte första gången jag startar en blogg. För många år sen, alltså vi snackar 2012, så bloggade jag frekvent. Då om min vardag och min häst, du vet sådär som det var förr typ "Hej idag har jag varit i skolan, nu ska jag till stallet, hejdå"!.


Men vad är tanken med den här bloggen då? Jag vill ha någonstans att få utlopp för inspirationen att skriva. Det har varit som en liten irritation jag haft, som när det kliar någonstans men jag har inte kommit åt att kunna klia. Jag vill skriva! Så nu har jag bestämt mig, här får det bli. Nog för att det går att skriva på Instagram men det är en hel annan känsla att ha sitt egna space och få skriva längre texter.


Nu kommer jag inte sitta och skriva texter långa som bibeln varje gång, för vem orkar det? Varken du eller jag såklart. Men jag tänkte att bloggen kommer spegla mig på olika sätt, mycket foto, tips, DIY, allt som finns i mitt ✨ kreativa kaos ✨.


Om du orkat läsa ända ner hit på min "lilla" presentation så vill jag säga tack och jag hoppas att du vill kika in här igen när nästa inlägg kommer! 💜Commentaires


Heej!

Cornelia här, jag är en tjej med kreativt kaos. Jag är 25 år och bor tillsammans med min sambo och två katter utanför Stockholm.

Jag älskar att vara kreativ och det är det jag vill att bloggen ska handla om och kanske lite annat smått och gott ibland!

I mitt kreativa kaos pysslar jag med bland annat foto, vattenfärg, inredning och annat skoj. ✨

Mobilen 23 aug 035.JPG
bottom of page